Fordeler ved å adoptere en eldre hund

Har du tenkt på å adoptere en hund? Det er en flott ting, det er mange dyr som trenger omplassering. Dessverre florerer det mange myter om at eldre hunder er særlig problematiske, at de har lagt til seg dårlige vaner og så videre. Derfor kan det være vanskelig å omplassere voksne hunder. Det er leit, for det er mange fordeler ved å adoptere en voksen hund.dog

Fordeler og ulemper

Dersom du er helt ny og uerfaren hundeeier, vil vi påstå at det å adoptere en eldre hund er perfekt for deg. Dette gjelder også dersom du ikke har tid til den store og relativt omstendelige prosessen det er å oppdra en liten valp. Valper krever mye tid og tålmodighet, og er enklere når man har noe erfaring. Modne hunder på rundt fem år eller eldre er særlig anbefalt, siden det tar tid for enkelte raser å bli ferdig “utviklet”. Mange av disse hundene har fortsatt masse kjærlighet å gi!

Vær informert og tilpass deg hunden også

Eldre hunder kan tilpasse seg livet ditt og blir knyttet til deg like lett som en valp. De kan adopteres fra flere steder, også fra private hjem som av en eller annen grunn må gi hunden sin fra seg. Selv om en moden hund kan være en svært god ide, må du selvsagt undersøke nøye, og vær klar for å tilpasse ditt liv rundt din nye venn også. Du må forvente en viss tilpasningstid før hunden føler seg hjemme hos deg, og du bør unngå hunder med for mange utfordringer, særlig aggressivitet. Pass på at du får så mye informasjon som mulig fra tidligere eier eller omplasseringsstedet. Husk å ta godt vare på din nye, modne venn, for eksempel ved å ta den med på hundekurs.